Design - Light. Form.

cls-class-estate-design

Attention-getting. Exhilarating. Exemplary.

Në vitin 2004, Mercedes-Benz prezantoi modelin CLS dhe krijoi një segment të ri të automjeteve, e cila për herë të parë kombinonte elegancën dhe dinamizmin e një Coupé-je, duke ndërthurur me komoditetin dhe funksionalitetin e një autoveture. Me gjeneratën e tretë të CLS, Mercedes-Benz tashmë është përqëndruar si asnjëherë tjetër në madhështinë, veçoritë dhe karakteristikat unike të një modeli tundues. CLS e re ka linja më të thjeshta se CLS e mëparshme dhe forma më të harkuara të linjave të tij, linja më të pastra dhe më sportive, sidomos në pjesën e xhamave, të cilët në këtë model ngushtohen bashkë me ato të kabinës. Modeli i ri është një tjetër shembull i zhvillimit llogjik të filozifisë dhe koncepteve të dizajneve të pastra dhe sensuale të modernes; skaje të rrumbullakëta dhe linja të reduktuara ndjeshëm. CLS e re është integruar në mënyrë perfekte në familjen e Mercedes-Benz Coupé në shumë aspekte dhe karakteristika të dizajnit. Koeficienti i rezistencës së ajrit 0.26 cd është një tregues pozitiv i aerodinamikës së jashtëzakonshme të këtij modeli.

Exterior – Exceptional. Phenomenon.
cls-class-estate-exterior

The present follows tradition: The lines of the CLS Shooting Brake are reminiscent of historical Mercedes sports cars that have exerted their fascination for decades. The most important visual feature: the so-called "dropping line" of the side design.

This line of the CLS Shooting Brake begins at the upper edge of the headlamp, falling, tension-laden, towards the back, extending as far as the rear wings. Pronounced shoulder muscles underscore the character of this unique vehicle concept.

The side and rear present striking views with the rearward-tapered roof line and large tailgate. A long bonnet and high waistline with low frameless side windows create a breathtaking overall impression.

Exclusive equipment details enhance its sporty appearance: third brake light in LED-technology, tailgate with large window, broad chrome-plated grip strip, electromechanical opening and closing function. The visual impression is reinforced by the LED tail lamps that swing round forwards extending into the vehicle's flanks, displaying an innovative high-grade design and unique light pattern at night.

But those who wish to lend the expressive shapes of the CLS Shooting Brake an even more dynamic quality can do so by choosing the optional Exterior Sports package or the AMG Sports package.

Interior – Captivating. Detail.
cls-class-estate-interior

The interior of the CLS Shooting Brake displays the same sporty exclusivity in terms of material quality and excellence of craftsmanship. From the dashboard to the luggage compartment it impresses with high-quality details that give the interior a handcrafted feel. Five colours in all are offered, including two interior concepts in leather involving several special colours (optional extra).

The monolithic cockpit with the high waistline of the CLS Shooting Brake creates an immediate powerful impression. In terms of their look and feel, the controls are of the highest quality. The displays and instrument are arranged so as to afford the greatest ergonomic comfort.

The three-tube instrument cluster features dials backed in white and a 10.9-cm TFT colour display. The sporty 3-spoke multifunction steering wheel in nappa leather with perforations in the grip sector and thumb rests, 12 buttons and DIRECT SELECT steering wheel paddles, provides "hands-on" driving dynamics.

The doors are exemplary for the "cast in one piece" quality of the CLS Shooting Brake interior design: The high-grade decorative topstitching and the generous wood trim elements on the dashboard are elegantly carried over onto the doors.

And finally, the optionally available designo wooden load compartment floor in open-pore American cherry wood with black inlays lends the CLS Shooting Brake an exclusive yacht ambience.